Zagreba Lajfhaki

Kotleti s ugodnim hrskanjem: dodajte upravo to mljevenom mesu i jelo će ispasti nevjerojatno ukusno

Svaka domaćica zna da ako u mljevenom mesu nema dodatnih sastojaka, kotleti će se početi raspadati u tavi.

Kako bi izbjegli ovaj problem, mnogi kuhari amateri mesnoj bazi dodaju sirovo jaje.

Ali ovaj pristup je loš jer jelo na kraju ispadne žilavo i ne baš sočno.

Popularan je i dodatni sastojak poput krušnih mrvica natopljenih mlijekom.

Ali ni ovaj se kulinarski potez ne može nazvati idealnim: zbog kruha kotleti mogu dobiti suptilnu, ali neugodnu kiselost.

Fotografija: © Belnovosti

Stoga Yulia Arkhipova, stručnjakinja u kulinarstvu mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekarica četvrte kategorije, predlaže gurmanima korištenje alternativne komponente za “pričvršćivanje”. Govorimo o krušnim mrvicama.

Zašto mljevenim kotletima dodati krušne mrvice?

Korištenje ove komponente će dati dva pozitivna rezultata odjednom.

Prvo, krekeri će osloboditi mesnu bazu od viška vlage. Jednom oblikovani kotleti će najvjerojatnije zadržati svoj oblik.

Drugo, zahvaljujući nestandardnom aditivu, jelo će dobiti neobičnu konzistenciju. Gotovi kotleti će lagano hrskati u čemu će sigurno uživati ​​gurmani.

Važna točka: po kilogramu mljevenog mesa treba biti najviše 100 grama krušnih mrvica.

Prethodno je utvrđena kritična pogreška prilikom kuhanja knedli.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version