Kuhanje ribljih palačinki u tavi: ukusno jelo koje se vrlo brzo može poslužiti

Ovo jelo je prikladno ne samo za običan ručak, već čak i za blagdanski stol.

Proces kuhanja je vrlo jednostavan.

Sastojci

Za 500 g ribljeg filea potrebno je uzeti:

  • krumpir – 1 kom .;
  • prosijano brašno – 4 žlice. l.;
  • morska sol, mljeveni crni papar – po ukusu;
  • maslinovo ulje;
  • majoneza – 200 ml;
  • nasjeckano i aromatično bilje – 2-3 žlice. l.

Kako napraviti riblje popečke kod kuće

Za početak narežite ribu na male komadiće.

Riba
Fotografija: © Belnovosti

Potom je potrebno narendati krompir, lagano ga ocijediti i dodati u nasjeckani fil.

Zatim je potrebno umiješati začine i brašno.

Nakon što je tijesto umiješeno potrebno je od njega napraviti palačinke.

Od ove količine ribe bi trebalo biti 9-11 palačinki.

Radni dio treba malo ohladiti u hladnjaku, a tek onda pržiti u tavi zagrijanoj na ulju. Svaka strana palačinke mora se držati na vatri 2-3 minute.

Palačinke je najbolje poslužiti s umakom od majoneze i svježih začina.

Ranije smo vam rekli zašto biste trebali jesti masnu ribu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki