Kuharica iz Bjelorusije uči kako pravilno kuhati krumpir: mnogi ljudi to rade nepravilno cijeli život

Čini se da postoji nešto komplicirano i lukavo u kuhanju krumpira? Ispada da sim proces ima svoje nijanse, suptilnosti i trikove.

Ne poznajući ih, mnogi domaći kuhari kuhaju krumpir na pogrešan način. To kaže bjeloruski kuhar koji je vlastitim očima vidio greške u procesu.

Kuharicu je to jako rastužilo te je odlučila podijeliti recept za pravilnu pripremu jela.

Prvi. Ako se za kuhanje koristi stariji krumpir, nije ga potrebno guliti kako bi se sačuvao maksimum hranjivih tvari u povrću.

Drugi. Neprihvatljivo je staviti velebilje u posudu s hladnom vodom – samo u kipuću vodu.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Ovo će, usput, također pomoći da se ne izgube hranjive tvari. I brže će se kuhati.

Ali nemojte kuhati krumpir na jakoj vatri, inače će popucati.

Treći. Povrće nije potrebno soliti na početku kuhanja – samo na kraju.

Kuharica savjetuje dodavanje 1 žlice u vodu prilikom kuhanja. l. biljno ulje za stvaranje “dodatnog poklopca” i povećanje temperature unutar posuđa, što će ubrzati proces kuhanja i dati ukusniji proizvod na kraju.

Četvrta. Prilikom kuhanja koristite minimalnu količinu vode – tek toliko da malo prekrije vrh krumpira.

Peti. Da se krumpir ne bi zgusnuo i mrvio, pri kuhanju u vodu dodajte žlicu 6%-tnog octa ili salamure od kiselih krastavaca ili rajčica.

Šesti. Nakon što je krumpir kuhan, ne ostavljajte ga poklopljenog u loncu u vodi.

Ako to učinite, povrće će upiti dosta viška vlage i također će se raspasti.

Kuharica preporuča: nakon što je krumpir kuhan, ocijedite vodu i stavite posudu s velebiljem na jaku vatru (oko 30-40 sekundi).

To će vam omogućiti da osušite krumpir, uklanjajući višak vlage iz njih.

Ranije smo vam rekli kako kuhati krumpir na ražnjićima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki