Kupus za nadjev ne kuhamo i ne pržimo: pripremamo pahuljaste pite s kupusom – ispadnu vrlo mekane

Napraviti meke i pahuljaste pite s kupusom nije teško ako znate nekoliko nijansi.

Recept za ukusne pite s kupusom ispričala je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako kuhati pite s kupusom

Krenimo od nadjeva. Kupus sitno nasjeckajte, prelijte kipućom vodom u veću šerpu, pokrijte poklopcem i ostavite 5-10 minuta.

Luk narežite na četvrtine i pržite dok ne bude proziran.

Kupus prebacimo u sito, pustimo da se malo ohladi, dobro ga ocijedimo i prebacimo na luk.

kupus
Fotografija: © Belnovosti

Dodajte sol, crni papar i komadić maslaca. Čim se maslac otopi, isključite štednjak. Fil je gotov, ostavite da se ohladi.

Sada napravimo test. U 500 mililitara toplog kefira dodajte 3 grama suhog kvasca, promiješajte i ostavite nekoliko minuta.

U zdjelu razbiti jedno jaje, dodati ravnu žličicu soli, žlicu šećera, 50 mililitara biljnog ulja (bez mirisa), promiješati dok ne postane glatko, dodati kefir s kvascem.

U dijelovima dodajte prosijano brašno, ne zaboravite dodati ravnu žličicu sode.

Na kraju miješenja u dijelovima dodajte komadić maslaca. Tijesto treba stajati na toplom mjestu 30-40 minuta.

Pite morate pržiti na srednjoj vatri. Ako kuhate na visokoj temperaturi, zagorjet će i ostati sirovi iznutra.

Ranije je stručnjak rekao kako kuhati juhu od tikvica.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki