Na Novu godinu 31. prosinca svatko obično nađe snage, vremena i želje da pripremi nešto posebno, naporno i vrlo, vrlo ukusno. Međutim, 1. siječnja ne predviđa takve radnje. 🙂 Nakon obilne blagdanske večere želite nešto lagano (i po kalorijama i po procesu kuhanja). U takvim trenucima pomoći će vam ovaj divan recept. Za pripremu je potrebno samo desetak minuta i ostaci novogodišnje gozbe.
Potrebni sastojci
Za salatu:
- Listovi zelene salate – 4 šalice;
- Cherry rajčice (prerezane na pola) – ¾ šalice;
- Krastavac – pola;
- Piletina na žaru – 1,5 šalice;
- Slanina – 0,5 šalice.
Za umak:
- Majoneza, kiselo vrhnje ili nemasni jogurt – trećina čaše.
- Režanj nasjeckanog češnjaka nije obavezan, ali može se dodati po ukusu.
Svi sastojci se zdrobe i pomiješaju u jednom velikom tanjuru. Salata je začinjena umakom. Dvije porcije laganog, ukusnog ručka su spremne! Dobar tek!