Mljevenim kotletima dodajte 3 sastojka: zauvijek ćete zaboraviti suhe i tanke kotlete

Često se domaćice, kada pripremaju kotlete, žale da je dobiveni proizvod tanak, suh i gust.

Možda je problem u samom mesu. Nije sve prikladno za mljeveno meso.

Međutim, postoje načini da čak i od “najskromnijeg” mesa dobijete izvrsno mljeveno meso i kao rezultat izvrsne kotlete (sočne, visoke, pahuljaste).

Ili bolje rečeno, to nisu metode, već sastojci. Ima ih samo troje, ali oni su ti koji će učiniti ono što je maloprije rečeno”, informira stručnjakinja izdanja mreže BelNovosti, kuharica Julia Arkhipova.

Salo

Zajedno s mesom stavimo u stroj za mljevenje i komad masti. To će povećati sadržaj masti u mesu i učiniti kotlete mekanima.

kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, svinjska mast će mljevenom mesu dati veću ljepljivost, a to će pomoći da se proizvodi bolje oblikuju.

Kao rezultat toga, naši kotleti ispadaju pahuljastiji, nježniji i nimalo gusti.

Luk s krumpirom ili grizom

Krompir će kotletima dati mekoću i nježnost. Da, meso neće postati masno, ali vjerojatno se može nazvati sočnim.

Isto vrijedi i za luk. Međutim, ovo drugo mora se pirjati na ulju, a ne sirovo.

Na ulju prženi luk će kotletima dati veću sočnost i poboljšati okus.

Što se tiče krumpira, njega ćemo sirovog propasirati kroz mlin za meso. Ali ne više od 10-15 posto težine mljevenog mesa.

Nakon gnječenja, preporučljivo je staviti mljeveno meso u hladnjak na 1 sat kako bi postalo viskoznije.

Druga opcija je griz. Najčešće se koristi za riblje ili pileće kotlete, ali može i za mesne kotlete – dat će im lepršavost.

A za očuvanje soka od mesa potrebno je dodati suhi griz.

Koliko točno dodati ovisi o mesu. Ali barem par žličica na 500-700 grama mesa.

Nakon toga mljeveno meso i griz staviti u hladnjak da nabubri od soka i normalno se sjedini s mesom.

Hladna voda

U mljeveno meso dodajte ledenu vodu kako bi se tijekom prženja stvorila para.

Potonji će ga rahljati i spriječiti da se osuši, a također će podići stranice kotleta.

Mljevenom mesu možete dodati i malo konjaka koji će, dok isparava, podići kotlete, dajući im pahuljast i sočnost.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki