Zagreba Lajfhaki

Mljevenom mesu dodajte ovo – i nećete pogriješiti: najukusniji recept za riblje kotlete

Pokušavajući kuhati riblje kotlete, većina ljudi koristi samo poznate recepte i metode.

No, kod pripreme ribljih kotleta možete eksperimentirati i mljevenom mesu dodati nekoliko sastojaka koji će znatno poboljšati okus i miris.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.

Igra tekstura

Da bi kotleti bili ne samo ukusni, već i zanimljivi po teksturi, mljevenom mesu možete dodati malu količinu sjemenki sezama ili nasjeckanih oraha. To će im dati hrskavi vanjski sloj i uliti okus.

Mirisno bilje

Ne zaboravite da aroma igra važnu ulogu u pripremi ribljih kotleta. U mljeveno meso za kotlete možete dodati:

Fotografija: © Belnovosti

1) Kopar.

2) peršin.

3) Bosiljak i drugo bilje.

Začini su važni, ali vrijedi zapamtiti razumne proporcije, jer je vrlo lako pokvariti okus.

Citrusna nota

Jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina da ribljim kolačima date poseban šarm je dodavanje malo korice citrusa.

Korica limuna ili naranče savršeno nadopunjuje okus ribe i daje jelu svježinu.

Začini i začini

I, naravno, ne smijemo zaboraviti na začine i začine. Češnjak, kurkuma, kumin ili crvena paprika mogu dodati posebnu aromu i jedinstven okus ribljim kolačima.

Zašto koristiti umak

Kako biste dodali okus i aromu, preporučujemo korištenje tartar umaka ili umaka od limuna i češnjaka.

Daju kotletima jedinstven okus i čine ih sočnijim. Mnogi ljudi zaboravljaju, ali umak igra ključnu ulogu u okusu. Stoga se riblji kotleti moraju poslužiti s umakom.

Ranije smo vam rekli kako zamijeniti jaja u bilo kojem receptu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version