Ovo je izvrstan za zimske mjesece koji je izvrsnog okusa i brzo će vas zagrijati.
Sastojci za švedsku curry juhu:
2 žlice maslinovog ulja
30 g maslaca
1 glavica luka nasjeckana
2 štapića celera, sitno nasjeckana
1 komad đumbira veličine palca, oguljen i sitno nariban
1 veliki češanj češnjaka, zgnječen
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica mljevene kurkume
1 žlica curry praha
1,8 litara juhe od povrća ili piletine
jogurt i čili papričica – za posluživanje
Pogledajte više:
Način pripreme:
Zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikom loncu ili vatrostalnoj posudi na srednje jakoj vatri. Pržite luk, celer i veliki prstohvat soli unutra 10 minuta dok povrće ne omekša. Umiješajte đumbir i češnjak, kuhajte još 1 minutu. Dodajte kumin, mljeveni korijander, kurkumu i curry prah. Švedsku juhu promiješajte i dodajte temeljac. Poklopite i pirjajte još 1 sat i 15 minuta. Umutiti mikserom i dodati jogurt.