Svaka pećnica dolazi s mrežicom koja se obično rijetko koristi.
I potpuno uzalud. Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govori o mogućnostima ovog uređaja.
Kako koristiti mrežicu za pećnicu
Prvo, možete kuhati šišmiš na rešetki. Ražnjiće s mesom nataknite na žičanu mrežu i ispod stavite lim za pečenje umotan u foliju.
Drugo, uz pomoć mrežice možete ukusno ispeći pileće batake. Marinirane krakove stavite na rešetku, ispod stavite tepsiju s vodom i pecite 35-40 minuta na 200 stupnjeva.
Treće, kapelin možete peći na rešetki. Temperatura bi trebala biti niska, oko 90 stupnjeva. Potrebno je peći oko sat vremena.
Četvrto, možete ispeći jaja. Stavite na rešetku i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
Osim toga, pomoću mreže možete skuhati pečeni krumpir u ovojnici i sušiti domaće rezance, gljive i začinsko bilje.
Prethodno je stručnjak ispričao koje se greške najčešće rade prilikom prženja krumpira.