Zagreba Lajfhaki

Mrežica za pećnicu: mnogi ne iskoriste ni pola njezinih mogućnosti – samo rijetki znaju trikove

Svaka pećnica dolazi s mrežicom koja se obično rijetko koristi.

I potpuno uzalud. Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govori o mogućnostima ovog uređaja.

Kako koristiti mrežicu za pećnicu

Prvo, možete kuhati šišmiš na rešetki. Ražnjiće s mesom nataknite na žičanu mrežu i ispod stavite lim za pečenje umotan u foliju.

Drugo, uz pomoć mrežice možete ukusno ispeći pileće batake. Marinirane krakove stavite na rešetku, ispod stavite tepsiju s vodom i pecite 35-40 minuta na 200 stupnjeva.

Treće, kapelin možete peći na rešetki. Temperatura bi trebala biti niska, oko 90 stupnjeva. Potrebno je peći oko sat vremena.

Fotografija: © Belnovosti

Četvrto, možete ispeći jaja. Stavite na rešetku i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.

Osim toga, pomoću mreže možete skuhati pečeni krumpir u ovojnici i sušiti domaće rezance, gljive i začinsko bilje.

Prethodno je stručnjak ispričao koje se greške najčešće rade prilikom prženja krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version