Najispravniji način zaštite kruha od plijesni: sovjetski trik – to savjetuje GOST 1956

Mnogi ljudi sada pohranjuju pečene proizvode u hladnjaku, i uzalud.

Reći ćemo vam kako čuvati kruh kako biste ga zaštitili od plijesni, prema GOST 1956.

Kako pravilno čuvati kruh

Danas se kruh obično čuva u plastičnoj vrećici u hladnjaku.

Zatvoreno okruženje s visokom vlagom izvrsno je okruženje za rast plijesni.

Ranije je bilo uobičajeno skladištiti kruh potpuno drugačije. Prema GOST 1956, kruh treba čuvati na suhom mjestu izoliranom od izvora hlađenja na temperaturi ne nižoj od +6 stupnjeva.

kruh
Fotografija: © Belnovosti

Hladnjak ne ispunjava ove zahtjeve. Da se kruh ne bi upljesnivio dan nakon kupnje, čuvajte ga u posudi za kruh ili zamotanog u platnenu krpu.

Ili ga barem na kratko nakon kupnje izvadite iz vrećice da se osuši.

Ranije smo vam rekli zašto rajčice ne možete čuvati u hladnjaku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki