Mnogi znaju da meso treba unaprijed marinirati kako bi dobilo izvrsnu aromu i okus. Zar ne postoje brze metode kiseljenja?
Možete se prisjetiti zanimljivog recepta za mariniranje koji će vam omogućiti postizanje izvrsnih rezultata u samo 2 sata.
Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.
Koju vrstu mesa koristiti
Prvi korak do brzog roštilja je odabir pravog mesa. Optimalno je koristiti meso koje se brzo natopi marinadom i dobije bogat okus.
Na primjer, svinjetina ili piletina savršeni su za ovaj recept. Naravno, meso mora biti svježe.
Ako je zamrznut, promijenit će mu se struktura, tako da ovdje više ne govorimo o dobrom okusu.
Najbolja marinada
Da biste brzo marinirali šišmiški kebab, trebat će vam uravnotežena marinada koja će mesu dati sočnost i okus.
Idealna opcija bila bi kombinacija:
• biljno ulje;
• ocat;
• sol;
• nasjeckani luk;
• papar;
• začini;
• zelje po ukusu.
Naravno, količinu začina morate odrediti individualno, jer je vrlo lako pretjerati tijekom kuhanja. Bolje je ne koristiti majonezu, jer su njezine koristi upitne.
Kako ubrzati mariniranje
Kako bi se meso u kratkom vremenu dobro natopilo marinadom, potrebno je koristiti intenzivan proces mariniranja.
Jednostavno stavite meso u dobro zatvorenu posudu, dodajte marinadu, dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku 2 sata.
Koju tehniku kuhanja koristiti
Kada je meso već marinirano, vrijeme je za pripremu ćevapa.
Važno je koristiti pravu tehniku - pečenje na roštilju, roštilju ili u tavi – kako bi meso dobilo zlatnu boju i ukusnu aromu.
Ranije smo vam rekli kako kuhati kotlete s hrskavom koricom.