Zagreba Lajfhaki

Najsočniji kotleti: koje “tajne” sastojke dodati mljevenom mesu

Pripremiti sočne kotlete nije nimalo teško, samo je potrebno mljevenom mesu dodati određene sastojke.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govori kako napraviti kotlete sočne.

Kako napraviti kotlete sočne

Prvo, možete dobiti sočne i pahuljaste kotlete dodavanjem sode u mljeveno meso. Ne treba puno posipati, dovoljan je prstohvat.

Drugo, jaja dodaju mekoću kotletima. Na kilogram mljevenog mesa dovoljna su dva jaja.

Treće, nasjeckani luk. Važno je dodati ga neposredno prije prženja.

Fotografija: © Belnovosti

Možete dodati i bijeli kupus (150 grama kupusa na kilogram mljevenog mesa) i bijeli kruh namočen u mlijeko ili vrhnje (250 grama kruha i 350 mililitara tekućine na kilogram mljevenog mesa).

Prethodno je stručnjak rekao isplati li se u boršč dodati rajčice i paprike.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version