Prženje je upravo sastojak o kojem ovisi okus gotovog boršča.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, smatra da jednostavno prženje povrća i dodavanje paste od rajčice nije dovoljno, pa je podijelila određenu tehnologiju koja će boršč učiniti onakvim kakav bi trebao biti.
Naravno, trebali biste početi s pripremom potrebnih sastojaka. To uključuje:
- 2 mrkve;
- 2-3 cikle;
- 2 luka;
- 3-4 rajčice;
- 2 paprike babure;
- 1 žlica šećera;
- 1 žlica 9% octa;
- 50 ml biljnog ulja;
- 50 g maslaca;
- 250 ml mesne juhe;
- sol – po ukusu.
Sljedeći korak je oprati sve povrće i oguliti ga.
Mrkvu naribajte, luk narežite na kockice, a ciklu i papriku na tanke trakice. Luk i mrkvu treba pržiti u tavi na zagrijanom biljnom ulju.
Kad povrće omekša, dodajte mu ciklu i odmah zalijte octom i mesnom juhom, te dodajte sol i šećer.
Sve sastojke u tavi treba pirjati pod zatvorenim poklopcem oko 12 minuta.
Nakon toga u zdjelu dodati rajčicu narezanu na kockice, a nakon još 5 minuta dodati i papriku. Nakon 5-7 minuta, koliko je dovoljno da paprika omekša, možete dodati maslac.
Pomiješajte sve sastojke i ugasite vatru, ostavite da se kuhaju 15-20 minuta, nakon čega ih možete dodati u tavu.
Ranije smo podijelili recept za univerzalno prhko tijesto.