Zagreba Lajfhaki

Najukusniji recept za prženje boršča: sastavili smo preporuke najboljih kuhara

Prženje je upravo sastojak o kojem ovisi okus gotovog boršča.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, smatra da jednostavno prženje povrća i dodavanje paste od rajčice nije dovoljno, pa je podijelila određenu tehnologiju koja će boršč učiniti onakvim kakav bi trebao biti.

Naravno, trebali biste početi s pripremom potrebnih sastojaka. To uključuje:

  • 2 mrkve;
  • 2-3 cikle;
  • 2 luka;
  • 3-4 rajčice;
  • 2 paprike babure;
  • 1 žlica šećera;
  • 1 žlica 9% octa;
  • 50 ml biljnog ulja;
  • 50 g maslaca;
  • 250 ml mesne juhe;
  • sol – po ukusu.

Sljedeći korak je oprati sve povrće i oguliti ga.

Mrkvu naribajte, luk narežite na kockice, a ciklu i papriku na tanke trakice. Luk i mrkvu treba pržiti u tavi na zagrijanom biljnom ulju.

Fotografija: © Belnovosti

Kad povrće omekša, dodajte mu ciklu i odmah zalijte octom i mesnom juhom, te dodajte sol i šećer.

Sve sastojke u tavi treba pirjati pod zatvorenim poklopcem oko 12 minuta.

Nakon toga u zdjelu dodati rajčicu narezanu na kockice, a nakon još 5 minuta dodati i papriku. Nakon 5-7 minuta, koliko je dovoljno da paprika omekša, možete dodati maslac.

Pomiješajte sve sastojke i ugasite vatru, ostavite da se kuhaju 15-20 minuta, nakon čega ih možete dodati u tavu.

Ranije smo podijelili recept za univerzalno prhko tijesto.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version