Naučiti namakati grašak da se kuha 10-15 minuta: pogreške i 4 trika kuhara

Grašak se može skuhati doslovno za 10-15 minuta ako ga pravilno namočite.

Tajne brzog kuhanja graška govori kulinarski stručnjak mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekarica četvrte klase Yulia Arkhipova.

Kako pravilno namočiti grašak

Dvije su glavne greške koje domaćice rade prilikom namakanja graška.

Kao prvo, mnogi ga ne peru, a kao drugo, namaču ga u hladnoj vodi.

Morate temeljito ispirati grašak dok voda ne postane bistra. I voda za namakanje treba biti vruća.

juha
Fotografija: © Belnovosti

Vrijeme namakanja je od velike važnosti. Ako grašak namočite preko noći, skuhat će se za 10-15 minuta.

Također možete značajno ubrzati proces ako isperete grašak, zatim ga prokuhate, ponovno isperete i prelijete kipućom vodom.

Ako se grašak ne želi kuhati, možete nekoliko puta dodati hladne vode. I vrlo stari grašak može se jednostavno zgnječiti.

Prethodno je stručnjak rekao kako pravilno koristiti drvenu dasku za rezanje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki