Ne kefir ili kvas: kako sipati okroshku kako bi jelo bilo neobično i ukusnije – 2 zanimljive opcije

Okroška je jedno od najpopularnijih ljetnih jela.

I to se može objasniti vrlo jednostavno: hladna juha ne samo da oslobađa čovjeka od osjećaja gladi, već ga i prilično dobro osvježava.

Ali što je bolje sipati okroshku – kefir ili kvas? Ovo je dugogodišnji spor koji se vjerojatno nikada neće riješiti.

Štoviše, postoje ljudi koji nisu zadovoljni s obje opcije.

Takvi gurmani trebaju obratiti pozornost na druge verzije okroshke: možda će im se svidjeti više od juhe od kefira i kvasa.

juha
Fotografija: © Belnovosti

Stručnjakinja kulinarskog područja izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekarka četvrte kategorije, Julija Arhipova, ispričala nam je čime se još može preliti okroška.

Mesna juha

Ova tekuća komponenta učinit će juhu mnogo ukusnijom: svakako je probajte.

Postoje samo dva važna upozorenja. Prvo: vruća (ili čak topla) juha neće raditi, mora se ohladiti.

Druga važna točka: juha ne smije biti masna. Treba ga napraviti od pilećih prsa.

Jogurt i sok od limuna

Okrošku možete puniti i tekućinom pripremljenom na sljedeći način: sok iscijeđen iz jednog limuna ulijte u 400 grama nezaslađenog grčkog jogurta.

Dobivena masa mora se razrijediti s dvije litre filtrirane vode. Tekućina se može malo posoliti. S ovim nadjevom, okroshka će ispasti nježna i ukusna.

Prije su gurmanima rekli kako pripremiti ukusne palačinke od krumpira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki