Ne samo okroška: recept za ukusnu hladnu juhu koja će vam pomoći da preživite vrućinu

Malo je vjerojatno da itko od nas osjeća želju da pojede nešto teško i vruće dok sunce prži kroz prozor.

Stoga ljeti mnogi ljudi preferiraju dobru staru okroshku. Ako ste već umorni od ovog jela, poslušajte savjet stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, i pripremite španjolski gazpacho – najbolju opciju za ručak za vrući ljetni dan.

Da biste to učinili, morat ćete otići u trgovinu sa sljedećim popisom proizvoda:

  • 1 kg rajčice,
  • 1 krastavac (veliki),
  • 2 paprike (koristite crvenu i zelenu),
  • 1/3 šalice svježe cijeđenog soka od naranče,
  • 1 glavica crvenog luka (manja),
  • 1 češanj češnjaka,
  • 1 žlica jabučnog octa,
  • 1/4 šalice maslinovog ulja,
  • 1/4 žličice soli,
  • 1/4 žličice crnog papra,
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka.

Nemojte se uznemiriti činjenicom da popis sastojaka izgleda prilično impresivno – proces kuhanja neće vam oduzeti više od pola sata.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Najprije rajčicama skinite koru – da biste si olakšali posao, zarežite ih u obliku križa i stavite ih u kipuću vodu na 30 sekundi. Zatim ih prebacite u ledenu vodu – nakon takvih manipulacija moći ćete se lako riješiti kože.

Rajčice narežite na komadiće, krastavac ogulite i očistite od sjemenki te ga narežite na kockice. Isto učinite s paprikom, a luk i češnjak nasjeckajte.

Sada sve nasjeckano povrće pomiješajte s octom, maslinovim uljem, soli, paprom, sokom od naranče i bosiljkom u blenderu dok ne postane glatko.

Preostaje samo da juhu ulijemo u veliku zdjelu i stavimo u hladnjak gdje će se ohladiti. Prije posluživanja jelo kušajte i, ako smatrate potrebnim, još posolite ili popaprite.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki