Zagreba Lajfhaki

Ne samo sol: što dodati u vodu kada kuhate tjesteninu – 3 tajna aditiva za blistav okus

Kako kuhati tjesteninu? Svaki kuhar zna odgovor na ovo pitanje. Čak i početnik.

Ali kako izvesti ovaj kulinarski postupak tako da krajnji rezultat ne bude standardni prilog, već uistinu ukusno jelo?

Čak ni mnogi iskusni gurmani to ne znaju.

Ali sve je također vrlo jednostavno! Dovoljno je koristiti nekoliko uobičajenih aditiva.

O ovoj zanimljivoj tehnici govorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Fotografija: © Belnovosti

Koje dodatke koristiti pri kuhanju tjestenine?

Zapamtite: koju vodu dodajete kada kuhate tjesteninu? Samo sol?

Uzalud, jer nitko vam ne smeta da koristite dodatne “poboljšivače okusa”.

Čim tekućina počne mjehuriti, bacite u nju sljedeće:

  • lovorov list;
  • Paprike u obliku graška;
  • Luk prerezati na pola.

Zbog toga se tjestenina neće kuhati u običnoj vodi, već u pravoj juhi.

Ova vrsta toplinske obrade pozitivno će utjecati na okus proizvoda.

Krajnji rezultat bit će nevjerojatno ukusno jelo.

Dovoljno je posuti ga sirom i pojesti – i tada ćete dobiti značajan gastronomski užitak.

A ako kuhanu tjesteninu začinite ukusnim umakom, dobit ćete jelo restoranske kvalitete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version