Ne upijaju ulje niti se lijepe za tavu: evo kako pržiti tikvice – zanimljiva nova metoda

Pržene tikvice mnogima su omiljeno jelo. Ali ponekad je proces kuhanja naporan, a krajnji rezultat, nažalost, nije baš onakav kakav ste željeli.

Stručnjak internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, nudi novu metodu prženja koja bi vam se također mogla svidjeti.

Njegovo glavno obilježje je rezultat. Tikvice ispadnu nježne, sočne, malo hrskave i debeljuškaste.

Osim toga, nisu prepečene i ne upijaju ulje.

Dakle, tikvice ogulimo i stavimo u zdjelu u koju ulijemo litru vode i dodamo žličicu octa, žličicu soli i prstohvat šećera.

tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Zatim širu posudu (može lim za pečenje ili pleh) obložite papirnatim salvetama i poredajte tikvice.

Ostavimo sve tako dvije-tri minute, pa okrenemo da salveta upije vlagu s druge strane. Čekamo još pet do sedam minuta.

Na taj način će se održati gustoća, a višak tekućine nestati.

To znači da tikvice u tavi neće pustiti sok, izgubiti na gustoći i laganoj hrskavosti, neće se lijepiti i gorjeti te neće upiti puno ulja.

Osim toga, pohanje se neće razmočiti. Tikvice neće potamniti, naprotiv, postat će rumene, sočne i mekane.

Što se tiče pohanja, u ovom slučaju trebat će vam odgovarajuće prezle, brašno i jaje razmućeno s vodom (par žlica).

Omjer: na 100 grama krekera – jedna žlica brašna. Dodajte (po ukusu) malo ribanog sira.

Nakon kolutića tikvica umočiti u pohanje, pa u jaje, pa opet u pohanje.

Pa, posljednja faza je uobičajeni proces prženja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki