Zagreba Lajfhaki

Ne uspijeva svaka domaćica skuhati ukusan pilav: koje su najčešće pogreške?

Mnogi ljudi obožavaju pilav jer je hranjiv, ukusan i nevjerojatno aromatičan.

Ali neke domaćice griješe u procesu pripreme pilava.

Pogledajmo ih detaljnije kako bi kulinarsko remek-djelo ispalo savršeno. U tome će nam pomoći kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja na području kuhanja i kuhanja iz mrežne publikacije BelNovosti.

Pogrešan izbor riže

Postoje mnoge sorte riže koje su dostupne u prodaji; Ali ne biste trebali kupovati sastojak u trgovinama.

Na policama supermarketa nalazi se kašasta riža koja će kuhanjem postati ljepljiva i ljepljiva.

Fotografija: Pixabay

Bolje je kupiti proizvod na tržištu, gdje je izbor opcija mnogo širi.

Pogreške u odabiru ulja

Ako tražite savjet od iskusnog kuhara koji razumije kuhinju Istoka, on će vam reći da se pravi pilav kuha na pamučnom ulju ili janjećoj masti.

Međutim, životinjske masti sadrže previše kolesterola, pa jelo neće biti zdravo.

Bolje je koristiti biljno ulje, koje ne šteti tijelu i zdravlju. Osim toga, ova opcija ni na koji način nije inferiorna u okusu od masnog repa i ulja od sjemenki pamuka.

Nepravilna količina mesa

Ako želite skuhati stvarno ukusan pilav, težina mesa ne smije biti manja od težine riže.

Odnosno, ako ćete koristiti kilogram riže, onda trebate kupiti kilogram mesa.

Takav će pilav dobiti suptilan i ugodan miris, a neće mirisati samo na mrkvu, luk i rižu. Vaši najmiliji neće odbiti tanjur takve poslastice i sigurno će tražiti još.

Ignoriranje začina

Jelo jednostavno morate upotpuniti začinima. Oni će kulinarskom remek-djelu dati ukusnu nijansu, kao i lijep izgled.

Ali ne biste trebali staviti apsolutno sve začine koje ste pronašli u kuhinjskom ormariću u pilav.

Šafran i kumin bit će dovoljni jer jelu daju jedinstven okus.

Pogrešna količina vode

Nema potrebe ulijevati previše tekućine u tavu. Inače će čak i prikladna riža postati ljepljiva masa koja vam sigurno neće potaknuti apetit.

Bolje ne dodavati nego prelijevati, jer vam nitko ne brani da dolijevate vodu tijekom kuhanja.

Sve te pogreške kvare pilav i sprječavaju vas da dobijete ukusno kulinarsko remek-djelo. Izbjegnite ih kako biste ugodno iznenadili svoje najdraže svojim talentima u kuhinji!

Prethodno smo vam rekli koji su začini najbolji za pečenje piletine.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version