Ne želite kuhati repu nekoliko sati? 5 metoda kuhanja koje je korisno znati domaćicama

Volite ciklu, ali je rijetko kupujete jer se proizvod kuha nekoliko sati?

Možete značajno smanjiti vrijeme toplinske obrade sastojka ako koristite jednostavne savjete.

Ciklu ćete pripremiti brzo i odmah krenuti u pripremu zdravog i ukusnog kulinarskog remek-djela.

Svoje preporuke podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u kulinarstvu mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije.

Kuhanje u vodi

Operite ciklu i stavite je u lonac. Korjenasto povrće prelijte vodom i pustite da sadržaj posude prokuha. Zatim smanjite vatru i kuhajte proizvod dok ne bude gotov.

repa
Fotografija: © Belnovosti

Točno vrijeme ovisi samo o veličini cikle (30-45 minuta). Ocijedite vodu i ohladite gotov proizvod pod tekućom vodom.

Kuhanje u polietilenskoj vrećici

Korjenasto povrće operite i ogulite. Ciklu isperite vodom i stavite u plastičnu vrećicu. Svežite ga u čvrsti čvor tako da ostane rep.

Stavite vrećice u posudu s vodom i pustite da sadržaj posude prokuha. Cveklu kuhajte na ovaj način 45 minuta.

Pečenje u pećnici u foliji

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva unaprijed. Ciklu operite i ogulite te je osušite papirnatim ručnicima. Presavijte foliju na pola tako da sjajna površina bude s unutarnje strane.

Cvekle stavite u sredinu i oko njih oblikujte stranice od folije. Korjenasto povrće posolite i pošećerite, ulijte žličicu ulja u improviziranu posudu. Zatim sve trebate zamotati da se folija ne pokida. Cveklu stavite na rešetku zagrijane pećnice i ispod stavite lim za pečenje.

Ako iznenada iscuri sok iz korjenastog povrća, proizvod morate ponovno zamotati u foliju. Cvekla će se peći 45-90 minuta, ovisno o veličini.

Kuhanje na pari

Cikla se može kuhati u parnom kotlu ili u sporom kuhalu ako imate poseban stalak. Korjenasto povrće operite i ogulite, narežite na nekoliko dijelova.

Proizvod treba kuhati 30-50 minuta. Ali vrijedi zapamtiti da takva repa neće ispasti dovoljno sočna.

Kuhanje u mikrovalnoj pećnici

Ciklu oprati i čačkalicom izbušiti na nekoliko mjesta. Korjenasto povrće stavite u kalup za pečenje i sve dobro povežite.

Cvekla mora biti fiksirana kako bi se napravio rez u gornjem dijelu rukava, jer će tako vrući zrak dobro izaći.

Paket s proizvodom stavite na posudu za mikrovalnu pećnicu koja je napravljena od stakla. Kuhajte dvije minute na najjačoj snazi. Napravite minutu pauze i ponovno uključite mikrovalnu pećnicu na dvije minute.

Ova metoda će vam pomoći da skuhate ciklu za samo deset minuta.

Spremnost sastojka možete provjeriti tako da ga probušite vilicom ili čačkalicom.

Kao što vidite, ciklu možete kuhati na različite načine. Iskoristite ih u praksi kako ne biste gubili dragocjeno vrijeme stojeći za štednjakom!

Ranije je gurmanima rečeno kako kuhati tikvice na francuskom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki