Ljeti kuhari obično nisu željni pripremanja toplih jela.
Uostalom, osoba je već vruća. A stajanje za štednjakom pogoršava situaciju.
Ali što da rade ljubitelji juha? Ne odustajte od ovog ukusnog i zdravog jela!
Srećom, postoji izlaz iz situacije. Možete napraviti hladnu juhu.
Naravno, prvo mi na pamet pada okroška i juha od cikle. Istina, za ove juhe još trebate skuhati povrće i jaja.
Može li se u potpunosti izbjeći stajanje za štednjakom?
Ispostavilo se da da. Postoji juha u kojoj nema niti jednog prokuhanog sastojka.
Recept za ovo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Recept za ukusnu ljetnu juhu
Potrebno je nasjeckati sljedeće povrće:
- krastavac (3 komada);
- rotkvice (6 komada);
- zeleni luk (1 hrpa).
Također ima smisla nasjeckati malo kopra.
Sve ove sastojke potrebno je staviti u duboku posudu i napuniti 400 mililitara kefira. No, gustoća juhe se može prilagoditi dodavanjem više ili manje fermentiranog mliječnog napitka.
Gotovu juhu potrebno je posoliti i popapriti. Jelo će se svidjeti i iskusnom gurmanu jer je ukusno i prilično osvježavajuće.
Ako vaša hrana nema dovoljno kalorija, ali još uvijek ne želite stajati za štednjakom, možete koristiti dodatne sastojke kao što su kuhana kobasica i štapići od rakova.
Prethodno su navedeni sastojci koji će pokvariti okus okroshke.