Ne želite stajati za štednjakom ljeti? Napravite ovu jednostavnu, ali ukusnu juhu

Ljeti kuhari obično nisu željni pripremanja toplih jela.

Uostalom, osoba je već vruća. A stajanje za štednjakom pogoršava situaciju.

Ali što da rade ljubitelji juha? Ne odustajte od ovog ukusnog i zdravog jela!

Srećom, postoji izlaz iz situacije. Možete napraviti hladnu juhu.

Naravno, prvo mi na pamet pada okroška i juha od cikle. Istina, za ove juhe još trebate skuhati povrće i jaja.

juha
Fotografija: © Belnovosti

Može li se u potpunosti izbjeći stajanje za štednjakom?

Ispostavilo se da da. Postoji juha u kojoj nema niti jednog prokuhanog sastojka.

Recept za ovo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Recept za ukusnu ljetnu juhu

Potrebno je nasjeckati sljedeće povrće:

  • krastavac (3 komada);
  • rotkvice (6 komada);
  • zeleni luk (1 hrpa).

Također ima smisla nasjeckati malo kopra.

Sve ove sastojke potrebno je staviti u duboku posudu i napuniti 400 mililitara kefira. No, gustoća juhe se može prilagoditi dodavanjem više ili manje fermentiranog mliječnog napitka.

Gotovu juhu potrebno je posoliti i popapriti. Jelo će se svidjeti i iskusnom gurmanu jer je ukusno i prilično osvježavajuće.

Ako vaša hrana nema dovoljno kalorija, ali još uvijek ne želite stajati za štednjakom, možete koristiti dodatne sastojke kao što su kuhana kobasica i štapići od rakova.

Prethodno su navedeni sastojci koji će pokvariti okus okroshke.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki