Heljda je zdrav i ukusan prilog koji se odlično slaže s dodacima od ribe, mesa ili povrća.
Osim toga, kašu možete poslužiti kao zasebno jelo.
Ako želite da heljda bude stvarno mrvičasta i mekana, zapamtite da je morate kuhati na originalniji način nego samo ulijevanje vode u tavu.
Kao što napominju kulinarski stručnjaci, za početak je potrebno pripremiti žitarice.
Da biste to učinili, isperite ih 3-4 puta hladnom vodom.
Nakon toga morate uzeti duboku zdjelu koja je prikladna za mikrovalnu pećnicu.
Za 100 g heljde morate uzeti 2 puta više kipuće vode.
Radni dio treba miješati, u ovom trenutku možete dodati malo soli.
Zatim se spremnik mora pokriti poklopcem dva sata.
Nakon toga treba ukloniti vodu, au heljdu staviti komadić maslaca. Nakon toga kašu je potrebno zagrijati u mikrovalnoj pećnici.
Ranije smo vam rekli s kojom hranom jesti heljdu kako biste izvukli maksimalnu korist za zdravlje.