Zagreba Lajfhaki

Nema potrebe za kuhanjem: kako ukusno skuhati mrvičastu heljdu – kulinarski trik

Heljda je zdrav i ukusan prilog koji se odlično slaže s dodacima od ribe, mesa ili povrća.

Osim toga, kašu možete poslužiti kao zasebno jelo.

Ako želite da heljda bude stvarno mrvičasta i mekana, zapamtite da je morate kuhati na originalniji način nego samo ulijevanje vode u tavu.

Kao što napominju kulinarski stručnjaci, za početak je potrebno pripremiti žitarice.

Fotografija: © Belnovosti

Da biste to učinili, isperite ih 3-4 puta hladnom vodom.

Nakon toga morate uzeti duboku zdjelu koja je prikladna za mikrovalnu pećnicu.

Za 100 g heljde morate uzeti 2 puta više kipuće vode.

Radni dio treba miješati, u ovom trenutku možete dodati malo soli.

Zatim se spremnik mora pokriti poklopcem dva sata.

Nakon toga treba ukloniti vodu, au heljdu staviti komadić maslaca. Nakon toga kašu je potrebno zagrijati u mikrovalnoj pećnici.

Ranije smo vam rekli s kojom hranom jesti heljdu kako biste izvukli maksimalnu korist za zdravlje.

Exit mobile version