Nemojte više kuhati mrkvu za Olivier salatu: salata će biti puno ukusnija ako povrće obradite na ovaj način

Mnoge domaćice mrkvu smatraju esencijalnim sastojkom Oliviera.

Naravno, u salatu ne biste trebali dodavati sirovo povrće.

Korijen mora biti termički obrađen. U tom će slučaju kockice mrkve biti mekane i ugodnog slatkastog okusa.

Većina ljudi skuha mrkvu prije nego što je doda u Olivier. Međutim, iskusni kuhari preporučuju da obratite pozornost na drugu opciju za preradu povrća.

salata
Fotografija: © Belnovosti

Što učiniti s mrkvom prije dodavanja u salatu?

Povrće se ne smije kuhati, već peći.

Svako korjenasto povrće treba prerezati na pola i staviti na lim za pečenje prekriven pergamentom.

Komadići mrkve trebaju biti premazani malom količinom biljnog ulja. Sol i papar nisu potrebni.

Pečenje povrća u pećnici treba trajati pola sata. Preporučena temperatura je 180 stupnjeva.

Zagrijano korjenasto povrće narežite na kockice i dodajte u salatu.

Zahvaljujući ovoj komponenti, Olivier će dobiti neobičan i vrlo ugodan okus.

Nakon što probate jelo, najvjerojatnije više nećete dodavati kuhanu mrkvu u salatu, radije ćete koristiti pečenu.

Ranije smo vam rekli kako kuhati Olivier bez kobasice.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki