Zagreba Lajfhaki

Nešto za probati: umak od pečenog češnjaka

Ovako suptilno aromatiziran dat će jedinstven okus svakom jelu. A najbolji dio je što ga možete zamrznuti i koristiti bilo kada.

Sastojci za umak od pečenog češnjaka:

2 mrkve, sitno nasjeckane

2 žlice suncokretovog ulja

8 češnjeva češnjaka

2 žlice brašna

1 čaša crnog vina

850 ml goveđe juhe

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 220C s ventilatorom. Nasjeckanu mrkvu istresti u vatrostalnu tepsiju ili posudu za pečenje i preliti uljem. Pecite 30 minuta dok ne počnu da smeđe, zatim dodajte češnjak i pecite još 20 minuta dok potpuno ne omekša.

Stavite tavu na štednjak na srednje jaku vatru. Pospite brašnom i promiješajte te kuhajte nekoliko minuta dok lagano ne porumene. Ulijte vino i miješajte 5 minuta dok ne dobijete pastu. Ulijte temeljac i pirjajte 15 minuta dok se malo ne zgusne pa ostavite da se malo ohladi.

Izmiksajte mikserom, a zatim procijedite u vrč. Držat će se u hladnjaku do tri dana ili zamrznut, u posudi otpornoj na zamrzavanje, mjesec dana.

Exit mobile version