Nevjerojatno aromatičan i nježan: kako kuhati krumpir na francuski – ovo jelo izgleda kao kolač

Postoji zanimljivo francusko jelo koje se zove Boulanger.

Jelo se sastoji od krumpira zalivenog juhom i pečenog u pećnici.

Jelo izgleda vrlo lijepo: izgledom podsjeća na tortu ili tortu.

Okus francuskog krumpira vrlo je cijenjen i među gurmanima. Boulanger je nevjerojatno nježan i ima svijetlu aromu.

Recept za ovo zanimljivo jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Kako kuhati francuski krumpir

Potrebno je uzeti kilogram krumpira, oguliti ga i narezati.

Dobiveni komadi trebaju biti krugovi, debljina svakog od njih ne prelazi pola centimetra.

Morate nasjeckati još jedno povrće – luk. Preporučljivo je nabaviti pola prstena.

Sastojak od luka treba “proraditi” u tavi u kojoj je otopljen komad maslaca.

Kad luk postane proziran, u zdjelu stavite par nasjeckanih češnjaka.

Čim smjesa povrća postane prozirna, mora se ukloniti iz posude.

Zatim biste trebali uzeti posudu za pečenje i početi sastavljati kolač od “krumpira”.

Polovicu komadića krumpira stavite na dno posude kako biste oblikovali okruglu ili pravokutnu podlogu.

Posolite i popaprite velebilje, dodajte omiljene začine.

Na dobiveni sloj krumpira stavite prethodno pripremljenu smjesu luka i češnjaka.

Sljedeći sloj je opet krumpir. Dijelovi bi trebali biti poslagani u obliku “vaga”.

Dobivena “konstrukcija” mora se napuniti s 400 mililitara pileće juhe. Preporučljivo je da gornji dio “kolača” ne bude jako zasićen ovom tekućinom.

Stavite tepsiju “pita od krumpira” u pećnicu. Temperatura bi trebala biti 200 stupnjeva. Željeno vrijeme pečenja je 35 minuta.

Krajnji rezultat bit će ukusno jelo. Ispod zlatnosmeđe kore nalazi se delikatan “nadjev”.

Ranije je gurmanima rečeno kako kuhati pravu tatarsku šurpu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki