Zagreba Lajfhaki

Nikada nemojte ovako soliti svinjsku mast – samo ćete je pokvariti: 3 pogreške je čine žilavom

Nije uvijek moguće posoliti svinjsku mast tako da postane mekana.

Govorimo o tri pogreške pri soljenju masti koje je čine žilavom.

Zašto svinjska mast ispadne žilava?

Prvo, ne biste trebali odabrati mast sa širokim slojem mesa za soljenje.

Što je manje mesa, to će se brže usoliti i mast će biti mekša.

Drugo, ne biste trebali rezati mast na male komade, oni bi trebali biti srednje veličine.

Fotografija: © Belnovosti

Treće, svinjsku mast treba soliti najmanje 5-6 dana, ili do tjedan dana. Veliki komadi se duže soli.

Salo se drži na sobnoj temperaturi (+18-23 stupnja) dan ili dva, a zatim se stavlja u hladnjak na donju policu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version