Nikada niste imali ukusniju domaću majonezu

Kupeška je s pravom stekla reputaciju nezdrave, ali domaća je puno ukusnija. Priprema se brzo i jednostavno, a većina domaćica sve potrebne sastojke već ima u hladnjaku.

Potrebni proizvodi za domaću majonezu:

1 jaje

1 žlica. senf

1 žlica. Jabučni ocat

sol i papar (po ukusu)

250 ml maslinovog ulja ili ulja

Pogledajte više:

Način pripreme:

Uzmite duboku zdjelu i pomiješajte žumanjke, senf, jabučni ocat i crni papar. Zatim sve dobro umutiti mikserom.

Zatim, sve vrijeme miješajući, malo po malo dodavati ulje. Ako vam je slučajno čvršća tekstura dodajte još malo ulja.

U drugoj posudi pomiješajte i istucite bjelanjke i sol pa ih ulijte u dobivenu smjesu.

Sve dobro izmiješajte i mutite mikserom par minuta.

Na kraju preostaje samo sve prebaciti u staklenu teglu i čuvati u hladnjaku. Imajte na umu da domaća majoneza traje između 5 i 10 dana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki