Kupeška je s pravom stekla reputaciju nezdrave, ali domaća je puno ukusnija. Priprema se brzo i jednostavno, a većina domaćica sve potrebne sastojke već ima u hladnjaku.
Potrebni proizvodi za domaću majonezu:
1 jaje
1 žlica. senf
1 žlica. Jabučni ocat
sol i papar (po ukusu)
250 ml maslinovog ulja ili ulja
Pogledajte više:
Način pripreme:
Uzmite duboku zdjelu i pomiješajte žumanjke, senf, jabučni ocat i crni papar. Zatim sve dobro umutiti mikserom.
Zatim, sve vrijeme miješajući, malo po malo dodavati ulje. Ako vam je slučajno čvršća tekstura dodajte još malo ulja.
U drugoj posudi pomiješajte i istucite bjelanjke i sol pa ih ulijte u dobivenu smjesu.
Sve dobro izmiješajte i mutite mikserom par minuta.
Na kraju preostaje samo sve prebaciti u staklenu teglu i čuvati u hladnjaku. Imajte na umu da domaća majoneza traje između 5 i 10 dana.