Ovaj domaći špinat prepun je zdravih nutrijenata i pretvorit će vašu večeru u zdravu gozbu.
Sastojci za falafel od špinata:
150 g mladog špinata
400 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
1 režanj češnjaka, samljeven
1 žličica mljeveni kumin
1⁄2 male vezice peršina, sitno nasjeckanog
2 žlice. glatko brašno
1 žlica. maslinovo ulje, plus dodatak za motanje
Pogledajte više:
Način pripreme:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom. Pleh obložiti papirom za pečenje. Sve sastojke za falafele, osim maslinovog ulja, stavite u multipraktik i lagano začinite. Miješajte dok ne dobijete grubu smjesu.
Lagano premažite ruke maslinovim uljem, pa 1 žlicom smjese za falafel grabite u 16 kuglica i stavite ih na lim za pečenje. Nježno pritisnite svaki dlanom prema dolje. Premažite 1 žlicom maslinovog ulja i pecite 20-25 minuta dok se ne stegne i ne poprimi zlatnu boju, okrećući na pola puta.