Zagreba Lajfhaki

Niste jeli ukusnije posne falafele od špinata

Ovaj domaći špinat prepun je zdravih nutrijenata i pretvorit će vašu večeru u zdravu gozbu.

Sastojci za falafel od špinata:

150 g mladog špinata

400 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog

1 režanj češnjaka, samljeven

1 žličica mljeveni kumin

1⁄2 male vezice peršina, sitno nasjeckanog

2 žlice. glatko brašno

1 žlica. maslinovo ulje, plus dodatak za motanje

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom. Pleh obložiti papirom za pečenje. Sve sastojke za falafele, osim maslinovog ulja, stavite u multipraktik i lagano začinite. Miješajte dok ne dobijete grubu smjesu.

Lagano premažite ruke maslinovim uljem, pa 1 žlicom smjese za falafel grabite u 16 kuglica i stavite ih na lim za pečenje. Nježno pritisnite svaki dlanom prema dolje. Premažite 1 žlicom maslinovog ulja i pecite 20-25 minuta dok se ne stegne i ne poprimi zlatnu boju, okrećući na pola puta.

Exit mobile version