Zagreba Lajfhaki

O tome ovisi mekoća pržene jetrice: 3 trika – i jetrica neće postati žilava, čak i ako to jako želite

Domaćice se jako trude da omekšaju jetru.

I posipaju ga sodom, i namoče u mlijeko, i u ocat. Iako je sve puno jednostavnije.

Što treba učiniti s jetrom da bi bila mekana, govori Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Kako omekšati jetru

Hoće li jetra ispasti mekana ovisi ne samo o načinu odmrzavanja.

Jetrica se trebaju odmrzavati polako, na donjoj polici hladnjaka.

Fotografija: © Belnovosti

Drugo, jetru je potrebno izrezati na velike komade. Ako ga narežete na sitne kockice, pustit će sav sok.

Treće, prilikom prženja jetru je potrebno često okretati ili miješati. Prženje do kraja sa svake strane nije opcija. Također, nemojte pržiti jetru na jakoj vatri.

Ranije je stručnjak rekao kako kuhati mesne okruglice u marokanskom stilu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version