Zagreba Lajfhaki

Od čega se sastoji tekući dim: je li istina da je proizvod opasan po zdravlje?

Proizvod koji se zove “tekući dim” kuhari koriste za dodavanje okusa dima jelima.

Istina, malo tko ga koristi – iz straha da bi mogao naštetiti zdravlju. Je li to istina ili ne, zna kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja online izdanja BelNovosti.

Kako napraviti tekući dim

Za dobivanje tekućeg dima potrebno je spaliti drvo i dobiveni dim propustiti kroz vodu.

Tekućina u ovom procesu nije samo otapalo, već i sredstvo za čišćenje: vodom se uklanjaju netopljive štetne smole i benzopiren.

Nakon toga slijede drugi stupnjevi pročišćavanja i filtracije, a kao rezultat toga proizvođači dobivaju bistru otopinu, lišenu većine štetnih tvari.

Fotografija: © Belnovosti

Istina, zajedno sa smolama, gube se i neke od aromatičnih i aromatičnih tvari, tako da uz pomoć tekućeg dima, nažalost, neće biti moguće 100% ponovno stvoriti učinak prirodnog pušenja.

Je li tekući dim štetan?

Ako pošteno usporedimo prirodno i umjetno dimljenje, prednost ostaje druga opcija.

Prethodno smo pričali o tajnama pahuljice i mekoće palačinki.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version