Vjerojatno ćete prestati u hranu dodavati pravu kemijsku smjesu iz trgovine kada saznate da se zdrava domaća majoneza može pripremiti u samo 1-2 minute.
Obično recepti za domaći umak predlažu ulijevanje biljnog ulja u tankom mlazu, uz neprekidno mućenje žumanjka, ali stručnjakinja iz izdanja mreže BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, pronašla je jednostavniji recept.
Počet ćemo, kao i uvijek, s popisom potrebnih sastojaka. Trebat će vam:
- 100 g nerafiniranog ulja gorušice,
- 1 kokošje jaje (može se zamijeniti s 5 prepeličjih jaja),
- Sol i papar – po ukusu.
- Po želji u domaću majonezu možete dodati i druge dodatke – kurkumu ili druge omiljene začine.
Osim navedenih proizvoda, trebat će vam i posebna tehnika – uronjeni blender.
Dakle, nakon što je sve spremno, možete započeti proces kuhanja.
U zdjelu razbiti jaje, dodati ulje, sol i papar po ukusu.
Mikserom izmiješajte proizvode – ovaj proces obično traje 1-2 minute. Točno vrijeme ovisi o snazi blendera.
To je sve – umak se može koristiti ili čuvati u hladnjaku, ali ne više od 2-3 dana.
Ranije smo vam rekli što možete dodati milkshakeu da biste dodali okus.