Ne znate kako iskoristiti filete haringe pohranjene u hladnjaku?
Onda obratite pažnju na jedan zanimljiv recept!
Haringa može biti sastojak vrlo ukusne salate.
I ne govorimo o haringi ispod krznenog kaputa.
Ne morate ništa kuhati. Jelo se priprema brzo i sastoji se od dostupnih namirnica.
U isto vrijeme, salata je nevjerojatno ukusna. Sigurno će biti hit na blagdanskom stolu i postat će jedno od omiljenih jela vaših ukućana.
Recept za jednostavno, ali ukusno jelo podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrte klase.
Recept za salatu od haringe
Uzmite dvije glavice luka i nasjeckajte ih.
Stavite dobivene poluprstenove u duboku posudu.
Dodajte prstohvat soli, žličicu granuliranog šećera, nasjeckani kopar i peršin, žličicu provansalskog bilja.
Sadržaj posude dobro promiješajte i ostavite oko četvrt sata.
Pomiješajte utopljenu mješavinu luka s 400 grama nasjeckanog fileta haringe.
Začinite salatu mješavinom biljnog ulja (3 žlice), soka od limuna (isto toliko) i senfa (2 žlice).
Spreman! Da, vrlo je jednostavno. Ali u isto vrijeme nevjerojatno ukusno!
Ranije je stručnjak podijelio tajnu vrlo ukusnog boršča.