Zagreba Lajfhaki

Okrutni posni špageti bolonjez s tikvicama

već su započeli, a ljudima koji ih prate prilično je teško odabrati hranu koja ne deblja i ne sadrži životinjske proizvode. Ovi posni bolonjezi su izuzetno ukusni i niskokalorični, probajte!

Sastojci za posne špagete Bolognese s tikvicama:

2 tikvice

½ šalice sušenih rajčica

1 svježa rajčica

1 režanj nasjeckanog bijelog luka

sol

papar

1 žlica maslinovog ulja

1 šalica oraha namočenih u vodi preko noći

1,5 mala žličica suhog peršina

1 režanj češnjaka

2 češnja vlasca

2 žlice soja umaka

1 žlica soka od limuna

Pogledajte više:

Način pripreme:

Tikvice narežite na trakice i kuhajte ih 5 minuta u vrućoj vodi.

U zdjelu stavite sušene rajčice, svježe rajčice, režanj nasjeckanog češnjaka, sol, crni papar i žlicu maslinova ulja. Sve dobro umiješajte u umak.

Stavite orahe, peršin, češnjak, vlasac, sojin umak, limunov sok, crni papar i sol u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Od ove smjese napravite polpete koje ćete stavljati na špagete, a na kraju prelijte umakom od rajčice.

Exit mobile version