Zagreba Lajfhaki

Okrutno predjelo: Pečeni crveni luk s ricottom

Okupite prijatelje za božićne blagdane i poslužite ih uz ovaj pečeni crveni luk. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, pa nećete dugo biti u kuhinji.

Sastojci za pečeni crveni luk s ricottom:

6 srednjih glavica crvenog luka, prepolovljenih

2 žlice maslinovog ulja

85 g maslaca narezanog na kockice

10 g origana

3 češnja češnjaka sitno naribana

1 žličica crni kim

300 g ricotte

kruh, poslužiti

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zagrijte pećnicu na 160C. Stavite luk, prerezanom stranom prema gore, na veliki lim za pečenje, ostavljajući razmak između svakog dijela. Nanesite maslinovo ulje na svaku plošku luka i prelijte maslacem. Dobro začiniti. Pospite pola grančica origana, zatim luk okrenite i dodajte 100 ml vode u šerpu.

Pecite 1 sat, zatim okrenite prerezanu stranu luka prema gore i pecite još 30 minuta dok ne postane karameliziran, mekan i džem – nož bi trebao lako proći. Dodajte malo vode i ostružite sve karamelizirane komadiće. Pustiti da se malo ohladi.

U međuvremenu otopite preostalih 50 g maslaca u malom loncu na srednje jakoj vatri, miješajući dok ne počne smeđivati ​​i mirisati na orahe. S preostalih grančica origana ogulite listove i sitno ih nasjeckajte pa dodajte u lonac zajedno s češnjakom, sjemenkama crnog kima i malo začina. Kuhajte 2-3 minute dok ne zamiriše. Maknite s vatre i ulijte u zdjelu otpornu na toplinu.

Kada ste spremni za posluživanje, ricottu lagano začinite solju, a zatim rasporedite na veliki tanjur za posluživanje. Rasporedite luk na vrh, prelijte sokom od pečenja, a zatim premažite umakom od maslaca. Poslužite s hrskavim kruhom.

Exit mobile version