Zagreba Lajfhaki

“Olivier za lijene”: kako pripremiti ukusnu “Gourmand” salatu za 5 minuta

Dobra vijest za one ljubitelje Oliviera koji imaju malo slobodnog vremena: postoji jednako ukusna salata čija priprema traje najviše pet minuta.

Jelo se zove “Gourmand” i sastoji se samo od sastojaka koji ne moraju biti termički obrađeni.

Ako za Olivier trebate skuhati jaja, krumpir i mrkvu, onda za novu salatu trebate nasjeckati samo nekoliko sastojaka.

Unatoč jednostavnosti i brzini pripreme, ispada vrlo ukusno.

Recept za salatu Lakomka podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Fotografija: © Belnovosti

Recept za gurmansku salatu

Sljedeće sastojke narežite na male kockice i stavite u duboku posudu:

  • jedna slatka paprika;
  • jedna velika ili dvije male rajčice;
  • 200 grama štapića od rakova.

Također su potrebne sljedeće komponente:

  • naribani sir (50 grama);
  • konzervirani kukuruz (2 žlice);
  • sitno nasjeckani češnjak (2 češnja).

Dodajte malo soli i papra, a zatim dobro promiješajte sadržaj posude.

Završna faza je “oblačenje” salate majonezom.

Spreman! Jelo ispada nevjerojatno ukusno. Što se tiče okusa, ni na koji način nije inferioran popularnim salatama “Olivier” i “Mimosa”.

Prethodno je stručnjak govorio o najboljem načinu pripreme kupovnih okruglica: to nije kuhanje ili prženje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version