Zagreba Lajfhaki

Ovaj neočekivani sastojak učinit će kotlete nevjerojatno ukusnim: malo poznati kulinarski life hack

Ispostavilo se da kotlete možete učiniti ukusnijim s… krekerima.

Da, zahvaljujući ovom popularnom hrskavom kolačiću, jelo će dobiti zanimljivu notu okusa i idealnu konzistenciju.

Jelo će ispasti mekše i nježnije.

Vrijedno je naglasiti da će se krekeri nositi s ovim zadatkom puno bolje od kruha ili naribanog krumpira – popularne komponente mljevenih kotleta.

Tajnu nevjerojatno ukusnih kotleta podijelila je stručnjakinja na polju kulinarstva mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, četvrtorazredna pekarica Yulia Arkhipova.

Fotografija: © Belnovosti

Kako pravilno dodati krekere u mljevene kotlete

Prvo morate pripremiti smjesu jaja i mlijeka.

Pomiješajte jedno sirovo jaje s tri žlice mlijeka.

U dobivenu kombinaciju dodajte svoje omiljene začine i izlomljene krekere (šest “kvadrata” će biti dovoljno).

Ostavite smjesu dok keksići ne omekšaju.

Kada proizvod dobije željenu konzistenciju, u pola kilograma odmrznutog mljevenog mesa dodajte smjesu jaje-mlijeko-kreker.

Rezultat će biti baza za kotlete. Oblikujte ga u “pucke” i pržite u tavi. Bit će uistinu ukusno.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti najdelikatnije čarobnjake.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version