Od čega se obično radi podloga za torte sa sirom? Čak i neiskusni kuhari znaju odgovor na ovo pitanje.
Dakle, obično se miješaju sljedeći proizvodi: svježi sir, jaja, brašno, šećer.
Međutim, Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica, pekar četvrtog razreda, naglašava: postoji nešto nepotrebno na ovom popisu.
Što ne dodati u podlogu za kolače od sira
Postoji problem s komponentom jaja: ona čini smjesu tekućom.
Da biste tijestu vratili normalnu konzistenciju, morate dodati puno brašna.
Rezultat su prilično gusti sirnici koji su zadržali svoj oblik, ali nemaju jarki okus skute.
“Ispada da ne morate dodavati jaja u temeljac za jelo? Ali kako onda zalijepiti masu?” – vjerojatno će se zapitati mnogi gurmani.
Odgovor je jednostavan: ne biste trebali potpuno napustiti sastojak jaja. Žumanjak je potreban za povezivanje komponenti. Ali nema potrebe dodavati proteine: zbog toga se u masi pojavljuje višak tekućine.
Kako napraviti kolače od sira bez bjelanjaka
Dobro, došli smo do zaključka da su proteini u bazi za kolače od sira nepotrebni.
Ali kakav bi onda trebao biti omjer sastojaka?
Zapamtite sljedeći omjer: na 600 grama svježeg sira treba imati 2 žumanjka, 100 grama brašna i 100 grama granuliranog šećera.
Nedostatak proteina i mala količina brašna jamči proizvodnju pravih kolača od sira – nježnih, prozračnih, glatkih i nevjerojatno ukusnih.