Zagreba Lajfhaki

Ovaj “obavezni” sastojak je suvišan u kolačima od sira: prestanite ga dodavati i osjetit ćete pravi okus jela

Od čega se obično radi podloga za torte sa sirom? Čak i neiskusni kuhari znaju odgovor na ovo pitanje.

Dakle, obično se miješaju sljedeći proizvodi: svježi sir, jaja, brašno, šećer.

Međutim, Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica, pekar četvrtog razreda, naglašava: postoji nešto nepotrebno na ovom popisu.

Što ne dodati u podlogu za kolače od sira

Postoji problem s komponentom jaja: ona čini smjesu tekućom.

Da biste tijestu vratili normalnu konzistenciju, morate dodati puno brašna.

Fotografija: © Belnovosti

Rezultat su prilično gusti sirnici koji su zadržali svoj oblik, ali nemaju jarki okus skute.

“Ispada da ne morate dodavati jaja u temeljac za jelo? Ali kako onda zalijepiti masu?” – vjerojatno će se zapitati mnogi gurmani.

Odgovor je jednostavan: ne biste trebali potpuno napustiti sastojak jaja. Žumanjak je potreban za povezivanje komponenti. Ali nema potrebe dodavati proteine: zbog toga se u masi pojavljuje višak tekućine.

Kako napraviti kolače od sira bez bjelanjaka

Dobro, došli smo do zaključka da su proteini u bazi za kolače od sira nepotrebni.

Ali kakav bi onda trebao biti omjer sastojaka?

Zapamtite sljedeći omjer: na 600 grama svježeg sira treba imati 2 žumanjka, 100 grama brašna i 100 grama granuliranog šećera.

Nedostatak proteina i mala količina brašna jamči proizvodnju pravih kolača od sira – nježnih, prozračnih, glatkih i nevjerojatno ukusnih.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version