Zagreba Lajfhaki

Ovaj pikantni i delikatni umak učinit će Olivier lakšim i osvježavajućim: idealna zamjena za majonezu

Olivier se smatra “novogodišnjom” salatom.

Međutim, mnogi gurmani spremni su prihvatiti pripremu ovog jela čak iu vrućem ljetnom danu.

Nije ni čudo: salata je vrlo ukusna, teško ju je odbiti u bilo koje doba godine.

Ali postoji problem: majoneza čini hranu još “težom”.

Rezultat je jelo koje jako opterećuje probavni sustav. Ali na vrućini dijeta ne bi trebala biti ovakva!

Fotografija: © Belnovosti

Srećom, postoji lakši i puno nižekalorični umak, koji po svom okusu nimalo nije inferioran popularnoj majonezi.

Stručnjak za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, savjetuje začiniti salatu mješavinom pripremljenom na bazi… jogurta.

Kako začiniti Olivier ljeti

Uzmite duboku posudu i u nju stavite 200 grama jogurta.

Naravno, nema potrebe koristiti slatki fermentirani mliječni proizvod.

Morate uzeti grčki jogurt koji je neutralnog okusa i bez dodataka.

U proizvod morate dodati senf i sok od limuna (po jednu žličicu).

Nakon temeljitog miješanja (ili još bolje mućenja) dobit ćete najfiniju masu kojom treba začiniti smjesu jaja-meso-povrće.

Rezultat je vrlo ukusna, osvježavajuća i prilično lagana salata. Savršeno jelo za ljetni dan.

Ali postoji nekoliko važnih nijansi. Prvo: Olivier morate začiniti umakom od jogurta neposredno prije nego što počnete jesti jelo. Malo je vjerojatno da će se začinjena salata dugo čuvati.

Druga točka: na vrući dan (iu bilo koje drugo vrijeme) pažljivo provjerite kvalitetu svih komponenti. Prije svega, govorimo o fermentiranim mliječnim proizvodima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version