Zagreba Lajfhaki

Ovako ga čuvaju u tvornicama: stari recept – što učiniti da krastavci budu ukusni i hrskavi

Konzervirani krastavci iz trgovine gotovo su uvijek ukusni i hrskavi, što se ne može reći za domaće.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, objašnjava kako postići ovaj učinak.

Kako dobiti ukusne i hrskave krastavce iz konzerve

Trebat će vam sljedeći sastojci: kišobrani kopra, korijen hrena, češnjak, listovi ribiza, paprika (2 četvrtine po staklenci), lovorov list (ne više od 4 komada po staklenci), šećer (žlica po staklenci), sol (dvije). žlice po staklenci), ocat (5 žlica po staklenci), crni papar u zrnu (žlica po staklenci) i piment u grašku (žličica po staklenci).

U staklenke stavimo listove kopra, hrena, ribiza, napunimo ih krastavcima i prelijemo kipućom vodom.

Nakon 10 minuta ocijedite kipuću vodu i ponovite postupak. Zatim dodajte lovorov list, crni papar, alevu papriku, sol i šećer.

Fotografija: © Belnovosti

Staklenke treći put prelijte kipućom vodom, dodajte ocat, zarolajte staklenke, okrenite ih, umotajte i ostavite na toplom 12 sati.

Prethodno je stručnjak objasnio zašto pri kuhanju riže treba dodati čaj i sok od limuna.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version