Zagreba Lajfhaki

Ovakvu heljdu sigurno još niste probali: jedinstveni recept za doručak

Doručak je osnova zdrave prehrane, a osigurava i da u skorije vrijeme više nećete htjeti razmišljati o grickanju.

Ali prije ili kasnije, sendviči, kajgana ili omleti počnu dosaditi. Zatim nam ostaje kaša.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti heljdinu kašu s bananom.

Potreban:

  • heljda – ½ šalice;
  • voda – 200 ml;
  • cimet – ½ žličice;
  • sol – 1 prstohvat;
  • banana – 1 kom .;
  • orasi i sušeno voće po ukusu;
  • umjesto šećera – med.

Kako kuhati

1. Heljdu sortirati i oprati, dodati vode i kuhati 15-20 minuta na laganoj vatri.

2. Možete odmah dodati cimet i malo soli.

Fotografija: © Belnovosti

3. Bananu zgnječite vilicom ili blenderom pretvorite u pire.

4. Kad je gotovo, u kašu dodajte orašaste plodove, suho voće, pire od banane i med. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli kako odabrati visokokvalitetni kukuruz za salatu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version