Zagreba Lajfhaki

Ovime namažite meso prije pečenja – i dobit će hrskavu koricu: trikovi iskusnih kuhara

Kod pečenja mesa većina ljudi drži se samo standardnih recepata. Zašto se ne sjetiti nekoliko trikova?

Prije pečenja meso se može premazati određenim sastojcima.

Na taj način možete postići izvrstan okus i aromu”, kaže stručnjakinja izdanja mreže BelNovosti, kuharica, pekarica četvrte klase Yulia Arkhipova.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje jedna je od najpopularnijih opcija za premazivanje mesa prije pečenja.

Omekšava meso, pomaže u stvaranju hrskave korice i dodaje laganu aromu.

Fotografija: © Belnovosti

Iskusni kuhari preporučuju korištenje ekstra djevičanskog ulja za bogatiji okus.

Umak od soje

Soja umak izvrstan je sastojak za marinade, mesu daje dubinu okusa i bogatu boju.

Za mazanje mesa možete koristiti čisti soja umak ili ga pomiješati s medom, češnjakom, đumbirom i drugim začinima.

Ova marinada je posebno dobra za svinjetinu i govedinu.

Umak od senfa

Još jedan popularan sastojak za podmazivanje mesa.

Umak od senfa ne samo da mesu daje pikantan okus, već pomaže i u stvaranju hrskave korice.

Iskusni kuhari za pečenje piletine i svinjetine preporučuju korištenje ljute senfa ili mješavine s medom.

BBQ umak

Daje mesu slatkast i zadimljen okus te također pomaže u stvaranju karamelizirane korice.

Za najbolje rezultate meso treba premazati umakom 15-20 minuta prije kraja pečenja kako umak ne bi zagorio.

Ulje od češnjaka

Ulje od češnjaka je jednostavan, ali učinkovit način za podmazivanje mesa.

Daje mesu bogat okus i pomaže u održavanju sočnosti.

Za pripremu ulja od češnjaka jednostavno pomiješajte maslinovo ulje sa protisnutim češnjakom i ostavite da se kuha nekoliko sati.

Ovo ulje dobro je za pečenje janjetine i govedine.

Sok od limuna

Sok od limuna odličan je način za dodavanje svježeg i pikantnog okusa mesu. Odlično se slaže s piletinom i ribom.

Meso se prije pečenja može namazati limunovim sokom ili koristiti kao dio marinade.

Limunov sok također pomaže omekšati meso, čineći ga mekšim.

sok od naranče

Sok od naranče daje mesu slatki i voćni okus i pomaže u stvaranju zlatnosmeđe korice.

Ovaj se sastojak dobro slaže s piletinom i svinjetinom.

Iskusni kuhari preporučuju korištenje svježe iscijeđenog soka od naranče za marinade i podmazivanje mesa.

Ranije smo vam rekli kako pripremiti ukusnu tepsiju od svježeg sira sa suhim voćem.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version