Zagreba Lajfhaki

Ovime zamijenite sol i papar – i dobit ćete nevjerojatno ukusnu kajganu: savjet za prave gurmane

Mnogi gurmani su sigurni da je kod pripreme kajgane potrebno dodati sol i papar.

Zapravo, ove radnje uopće nisu obvezne.

Štoviše, zamjena soli i mljevenog papra drugim sastojkom može značajno poboljšati okus popularnog jutarnjeg jela.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o zanimljivom kulinarskom triku.

Kako zamijeniti sol i papar u kajgani

Naravno, ovi začini pomažu istaknuti okus pečenih jaja.

Fotografija: © Belnovosti

Ali bolje je koristiti još jedan aditiv – soja umak.

Činjenica je da se ova komponenta dobro slaže s proteinskom hranom.

Zahvaljujući sojinom umaku, takva jela dobivaju svjetliji okus.

Dodatak ima još jednu prednost u odnosu na kuhinjsku sol: kajgana se ravnomjernije “posoljuje”. Ako “kristali” padaju samo na određene dijelove hrane, onda soja umak “zasićuje” cijelo jelo.

Najzanimljivije je to što se soja sos može dodati i u kajganu i u pečena jaja.

Ako je s prvom opcijom sve jasno, onda u drugom slučaju trebate postupiti ovako: prvo popržite nasjeckani luk u tavi, zatim dodajte 50 mililitara soja umaka u masu povrća, a zatim razbijte 3 jaja u zdjela.

Ranije je gurmanima rečeno kako namočiti grašak i kuhati 10-15 minuta.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version