Mnogi gurmani su sigurni da je kod pripreme kajgane potrebno dodati sol i papar.
Zapravo, ove radnje uopće nisu obvezne.
Štoviše, zamjena soli i mljevenog papra drugim sastojkom može značajno poboljšati okus popularnog jutarnjeg jela.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o zanimljivom kulinarskom triku.
Kako zamijeniti sol i papar u kajgani
Naravno, ovi začini pomažu istaknuti okus pečenih jaja.
Ali bolje je koristiti još jedan aditiv – soja umak.
Činjenica je da se ova komponenta dobro slaže s proteinskom hranom.
Zahvaljujući sojinom umaku, takva jela dobivaju svjetliji okus.
Dodatak ima još jednu prednost u odnosu na kuhinjsku sol: kajgana se ravnomjernije “posoljuje”. Ako “kristali” padaju samo na određene dijelove hrane, onda soja umak “zasićuje” cijelo jelo.
Najzanimljivije je to što se soja sos može dodati i u kajganu i u pečena jaja.
Ako je s prvom opcijom sve jasno, onda u drugom slučaju trebate postupiti ovako: prvo popržite nasjeckani luk u tavi, zatim dodajte 50 mililitara soja umaka u masu povrća, a zatim razbijte 3 jaja u zdjela.
Ranije je gurmanima rečeno kako namočiti grašak i kuhati 10-15 minuta.