Ovo dodajte u brašno i knedle se neće raspadati: recept za tijesto za bilo koji nadjev

Kod pripreme knedli većina se drži samo standardnog recepta.

Kako osigurati da se okruglice ne raspadnu tijekom kuhanja? Postoji nekoliko sastojaka koji se mogu dodati u tijesto.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je kako učiniti pravu stvar.

jaja

Jaja tijestu daju elastičnost i čvrstoću, što mu pomaže da se ne raspada prilikom kuhanja. Na svaku čašu brašna obično se dodaje jedno jaje.

Važno je dobro izmiješati jaje s brašnom i ostalim sastojcima kako bi tijesto postalo homogeno i glatko.

Tijesto
Fotografija: © Belnovosti

Sol

Ne samo da poboljšava okus okruglica, već pomaže i u jačanju strukture tijesta. Dodavanje prstohvata soli u brašno pomaže da se sastojci bolje povežu.

Dodatno, sol pomaže u jačanju glutena u brašnu, što tijesto čini elastičnijim i manje podložnim trganju.

Ulje

Regular čini tijesto podatnijim i sprječava njegovo isušivanje. Obično je dovoljno dodati jednu ili dvije žlice maslaca na šalicu brašna. Maslac treba dobro izmiješati s brašnom prije dodavanja vode.

Škrob

Može učiniti tijesto izdržljivijim i spriječiti njegovo raspadanje tijekom kuhanja. Obično se koristi krumpirov ili kukuruzni škrob.

Na svaku čašu brašna možete dodati jednu ili dvije žlice škroba. To će poboljšati teksturu tijesta i učiniti okruglice otpornijima na kuhanje.

Voda

Pravilan omjer vode i brašna ključan je za stvaranje dobrog tijesta za knedle. Voda treba biti hladna ili ledeno hladna da uspori razvoj glutena i tijesto bude podatnije.

Količina vode može varirati ovisno o vrsti brašna, ali općenito dodajte oko 1/3 šalice vode na svaku šalicu brašna. Važno je vodu dodavati postupno, temeljito mijeseći tijesto.

Ocat

Neki iskusni kuhari dodaju malo octa u tijesto za okruglice. Ocat poboljšava strukturu tijesta i čini ga glatkijim i elastičnijim.

Obično je dovoljna jedna žličica octa na svaku šalicu brašna. U vodu prije miješanja s brašnom treba dodati ocat.

Kako pravilno miješati

Bez obzira koji se dodaci koriste, pravilno miješenje i odmaranje tijesta je ključno za sprječavanje raspadanja knedli.

Važno je mijesiti tijesto dok ne postane glatko i elastično. Također, mora se “odmarati” najmanje 30 minuta.

Ranije smo vam rekli kako kuhati složenac od krumpira u mikrovalnoj pećnici.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki