Zagreba Lajfhaki

Palačinke će biti puno ukusnije ako promijenite samo jedan sastojak: malo poznati kulinarski trik

Prilikom pripreme palačinki, mnoge domaćice uvijek dodaju granulirani šećer u tijesto.

I malo ljudi misli da se popularni sastojak može zamijeniti drugim.

I uzalud, jer zahvaljujući takvom kulinarskom triku jelo dobiva vrlo zanimljiv okus.

Dakle, čime biste trebali zamijeniti šećer kada pravite palačinke?

Na ovo pitanje odgovorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Fotografija: © Belnovosti

Kako zamijeniti šećer pri pravljenju palačinki

Pokušajte u tijesto dodati bananu umjesto granuliranog šećera.

Prije dodavanja u podlogu za palačinke, pulpa voća mora se pretvoriti u “kašu”.

Dvije srednje banane dovoljne su za čašu mlijeka. Također je vrijedno dodati prstohvat vanilina.

Rezultat je tijesto od kojeg ćete dobiti nevjerojatno ukusne i nježne palačinke.

Pokušajte barem jednom pripremiti jelo na ovaj način – nećete požaliti.

Uostalom, dobit ćete vrlo ukusno jelo koje će se svidjeti i vama i vašim voljenima.

Prethodno je stručnjak rekao kako napraviti pravi mousse od jagoda.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version