Zagreba Lajfhaki

Palačinke će uvijek biti tanke i pune rupa: 5 grešaka na koje mnoge domaćice ne obraćaju pažnju

Nije uvijek moguće kuhati palačinke tako da ispadnu tanke i rupaste.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar, govori o pet glavnih pogrešaka u pripremi tankih palačinki.

Kako dobiti tanke rupičaste palačinke

Prvo, mnogi ljudi ne obraćaju pozornost na kvalitetu tave, a puno ovisi o tome.

Palačinke je potrebno peći u tavi s debelim dnom, od lijevanog željeza ili vrlo kvalitetnog aluminija s neprijanjajućim premazom.

Druga pogreška je nekorištenje biljnog ulja prilikom prženja.

Fotografija: © Belnovosti

Palačinke vole maslac. Nema potrebe da ga sipate u pleh, samo ga namažite tankim slojem.

Treća greška je krivi broj jaja. Za litru tijesta potrebna su najviše 4 jaja.

Četvrti je višak šećera. Ovaj sastojak je važan za pečenje, ali previše ga čini tijesto žilavim.

Preporučljivo je dodati najviše dvije žlice šećera po litri tijesta.

Osim toga, tijesto ne smije predugo stajati, dovoljno je 5-10 minuta.

Prethodno je stručnjak ispričao koje se greške najčešće rade prilikom prženja krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version