Zagreba Lajfhaki

Palačinke pripremamo po bakinom receptu: ispadnu ukusnije od krafni – probajte

Bujne, prozračne i aromatične palačinke, umjereno slatke i vrlo, vrlo ukusne – upravo takve su spremale naše bake, a takve bismo i mi, njihovi unuci, rado probali barem još jednom.

Pojavila se prilika – upravo taj okus moći ćete iskusiti ako se poslužite receptom stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove.

Od sljedećih količina sastojaka moći ćete pripremiti otprilike 15-16 ukusnih palačinki.

  • Mlijeko – 250 ml.
  • brašno – 225 g.
  • Jaje – 1 kom.
  • Svježi kvasac – 20 g (može se zamijeniti 1 paketom brzodjelućeg kvasca).
  • Šećer – po ukusu (1-2 žlice).
  • Sol – 1 prstohvat.
  • Vanilin je na vrhu noža.
  • Biljno ulje – 2 žlice. l. u tijestu i za prženje.

Mlijeko zagrijati da bude toplo pa u njemu otopiti kvasac i dodati malo šećera i brašna pa promiješati.

Tijesto je gotovo – ostavite ga 15-20 minuta da kvasac proradi.

Fotografija: © Belnovosti

Kada vidite mjehuriće na površini, dodajte ostale sastojke i počnite mijesiti tijesto.

Na kraju bi trebao izgledati kao gusto kiselo vrhnje. Posudu s tijestom prekrijte krpom i stavite na toplo mjesto gdje će se dizati oko sat vremena.

Kad vrijeme istekne, u tavi zagrijte biljno ulje i oblikujte palačinke tako da žlicom grabite tijesto i stavljate ga na tavu.

Evo korisnog životnog trika: kako se tijesto ne bi zalijepilo za žlicu, prije nego što ga ponovno zagrabite, uronite žlicu u čašu napunjenu vodom.

Ranije smo naveli greške koje kvare boršč.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version